EKONOMİHaber Girişi : 06 Şubat 2010 00:13

Bursa Müftülüğü Nilüfer Eğitim Merkezi`nden yabancı dil kursu

Bursa Müftülüğü Nilüfer Eğitim Merkezi`nden yabancı dil kursu

Bursa Müftülüğü Nilüfer Eğitim Merkezi`nde, yurtdışında görev yapacak personele Almanca, Fransızca ve Flamanca dil kursları veriliyor.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, her ay şehir genelinde görev yapan kurum ve belediye başkanlarıyla farklı kurumlarda bir araya geliyor.

Son kurum amirleri toplantısı, Bursa Müftülüğü Nilüfer Eğitim Merkezi`nde gerçekleşti. Toplantıda, kurumlar arası bilgi paylaşımı, tanışma, koordinasyon ve uygulamada birliğin sağlanması için her ay bir kurumun ev sahipliğinde toplantı yapılması hususunda prensip kararı alındı.


Toplantı öncesi, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Sarıkaya, merkez hakkında katılımcılara bilgi verdi. 2004 yılından bu tarafa 3 bin civarında personelin eğitime tabi tutulduğunu belirten Sarıkaya, `Şu anda da 3 sınıf Tashih-i Huruf Kursu devam ediyor. Yurtdışında görev yapacak personele de Almanca, Fransızca ve Flamanca dil kursları veriyoruz.` dedi.


Bursa Valisi Şahabettin Harput ise yaptığı konuşmada, bu toplantıları önemsediğini, kurum amirlerinin birbiriyle kaynaşmalarının yanı sıra hizmet üretiminde bilgi alış-verişinde bulunabileceklerini söyledi.


Vali Harput, `Bu toplantıda kurumlarının ihtiyaçlarını birbirlerine daha rahat anlatabileceklerini, vatandaşa hizmetin her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini vurguladık. Bursa`da Diyanet İşleri Başkanlığı`nın böyle bir müesseseye sahip olmasından memnuniyet duyduk.` diye konuştu.